U poznim godinama kada su ljudi ostali sami, bolesni, bespomoćni. Kada im je pomoć i podrška od presudne važnosti, dobro je znati da ima neko ko im može unijeti radost u njihove dane. Tu je GERONTOLOŠKI CENTAR

Osnovan je 1946. godine kao Uboški dom. Kroz njega su prošle generacije starih i i iznemoglih lica prema kojima je ova ustanova imala vrlo odgovoran zadatak- da im nadomjesti kućni/porodični ambijent i ostatak života učini što ugodnijim.

Gerontološki centar Banja Luka je danas kao idealno arhitektonsko rješenje, smješten na malom uzvišenju u srcu Banja Luke, izolovan od buke, u blizini saobraćajnica i prodavnica, autobuskim linijama dobro povezan sa svim dijelovima grada.
ima veliku travnatu i cvijećem zasađenu parkovsku površinu. Staze su asfaltirane, pogodne za šetnju, odmor i rekreaciju.

Zaposleni radnici, njih 80-tak, svako u svom domenu  profesionalno, požrtvovano, savjesno i odgovorno daju svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za žavot.

Smještaj u Centru mogu naći:

Lica koja vole da se druže, a koja ne žele da brinu o kuhanju, svakodnevnoj nabavci, ogrevu, spremanju prostora u kojem borave i pranju veša.
Lica koja su bolesna, ograničena u kretanju, kojima je potrebna pomoć, njega i podrška u svakodnevnom funkcionisanju.
Psihički izmjenjena lica (smještaju se na Odjelu u Dragočaju).
Lica zatečena u skitnji (privremeno se smještaju u Prihvatnu stanicu – posredstvom Centara za socijalni rad Banja Luka).

U želji da pratimo najsavremenije standarde i pružimo što kvalitetniju uslugu, Centar je uveo rad po ISO 9001:2008 standardima i HACCP principima.

Kao potvrda da je uspostavljen sistem kvaliteta koji je oblikovan radi ispunjavanja standarda, 2014. godine naša ustanova je dobila Sertifikat ISO 9001:2008, koji je izdat od nezavisnog sertifikaciskog tjela koje je ovlašteno za izdavanje sertifikata. Sertifikat garantuje kontinuirano unapređenje kvaliteta usluga, odnosa prema korisnicima i pružanja usluga uz stalno poboljšavanje procesa.

HACCP Program se zasniva na sprečavanju kontaminacije, eliminaciji patogena, sprečavanju rekontaminacije, sprečavanju razmnožavanja patogena i/ili stvaranja toksina u hrani.

Protokol o saradnji je potpisan sa domovima širom bivše Jugoslavije:

  • Dom Danica Vogrinec – Maribor
  • Dom ’’Sv. Vasilije Ostroški – Čudotvorac’’- Novi Bečej
  • Dom starih ’’Grabovac’’ – Risan
  • Kantonalna Javna Ustanova ’’Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanja osoba sa invaliditetom i drugih osoba’’ Sarajevo

Zahvaljujući toj saradnji stalno se razmjenjuju iskustva i saznanja. Kontinuirano se radi na edukaciji radnika.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com